-
-
-
Barnens första vinst i Svenskaligan förtjänar en rapport.

Två på papperet jämna lag mötte upp för sesongsdebuten. Vi vann tossen och kunde ställa upp för att försöka göra td. Klassiskt anfall på ena kanten användes och turligt lyckades vi få ut en av tjurarna i andra turnen. Båda lagen hade för övrigt bra flyt och i slutet av första halvlek låg båda runt 80%. Innan slutsignalen lyckades vi trycka in en td, mycket tack vare galendvärgarnas orörlighet.
I andra halvlek var det motståndarens tur att försöka. Vi försvarade oss på bred front och inget direkt hände fram till turn 6. Då gjorde hantlangarna en lyckad utbrytning och kom ut från köttgröten. Genom några blitzar kunde anfallet dock avstyras och vi fick in en mycket turlig TD aldeles på slutet.

-
Inte mycket att säga om. Fett med stryk för dvärgarna.

Fick ett rätt värdelöst handikapp jag lika gärna kunnat vara utan. (I am the greatest, varav den ene inblandade spelaren var en nigglad beastman utan skills.)

Började starkt med att elakingen Sockermunnen misshandlade SÄPO gravt redan i andra spelomgången (efter upploppet i början), men jag ville inte offra apotekaren på en MNG så tidigt. I gengäld fick jag förstås spela matchen med bara en bullis, vilket iofs börjar bli en vana nu. Det gick inte att stoppa barnens framryckning på vänsterkanten, utan föll på en entärningsblock. 1-0 i halvtid.

Andra halvlek var mest ett enda stort letande efter en plats att skaffa en lucka. Med stor styrkemässig underlägsenhet fick det bli chansande till slut, men CSN fumlade det sista desperationspasset (även ett vanligt missat pass hade nog varit okej) och istället kunde barnen kontra och sätta ett smörpass för 2-0. Inte bra alls.

Statistikmässigt var matchen en katastrof för dvärgarna - bara 6 SPP, -1FF och bara 20k cash (1:a, såklart). Med en av de bästa spelarna borta nästa match ser det inte bra ut inför resten av säsongen.

Click on the charts to toggle relative statistics.