Recent Forum Topics goto Post Gnomes are trashgoto Post Cindy is back?goto Post ramchop takes on the...

Arena: Södra Växthuset

Laget består av familjen Tomatodlare, namngiven efter sitt yrke enligt gammal finlandssvensk sed.

Historia:
8.1.2019
Laget spelar sin första försäsongsmatch mot Saltgrävarna. Trots sitt oskyldiga yttre är laget riktigt rått och dödar i den första matchen 2 dvärgar ( av vilka en räddas av lagets läkare).
Laget börjar matchen i anfallsposition men regnet som störtar ner gör det svårt att få kontroll på bollen, men detta lyckas Sven-Erik till sist med och kan förhållandevis ostört föra bollen in i mål. I andra halvlek slår sig Saltgrävarna igenom den första linjen av försvarare men väl på Tomatodlarnas planhalva möts de av Melker, familjens yngste son, som tacklar dvärgen och direkt tar hand om bollen. efter att Melker tagit tillbaka bollen till Saltgrävarnas planhalva tappar han den och hoppet om ett 2-0 mål verkar släckt. Tomatodlarna lyckas endå få tillbaka bollen i sin ägo och är endast en misslyckad kortpassning ifrån att göra 2-0.

11.1.2019
Laget får en tung start på säsongen i och med en 1-0 förlust mot Saltgrävarna. En match där Sven-Erik var riktigt nära att lyckas göra mål i första halvlek men blev stoppad av en betydligt svagare Dvärg som ensam lyckades fälla honom. Melker visad nervositet i sin första ligamatch och stod och vrålade av ilska största delen av matchen. I andra halvlek hade man svårt att komma till bollen eftersom man helt enkelt inte lyckades fälla Saltgrävarnas spelare, och detta ledde till att Saltgrävarna hade möjlighet att hindra dem då de försökte ta sig mot bollen.

23.1.2019

En väldigt ensidig match slutar i en 4-0 seger för Tomatodlarna. Karl-göran lyckas ta sig till bollen redan före motståndarna hunnit få kontroll på den i första halvlek och efter ett par lyckosamma studsar lyckas han ta upp den då den redan ligger i mål. Andra halvleken löper på utan problem för Tomatodlarna då motståndarna endast har 5 spelare kvar på planen och Karl-Göran lyckas göra sin andra TD i matchen och Ralf visar att han lärt sig ta bollen och gör två TDs. Ralf har även tränat hårt att bli snabbare och förväntas ta rollen som den stora stjärnan i resten av säsongen. Familjens yngsting Melker åker på en illa skadad fot men lagets läkare lyckas plåstra om honom till speldugligt skick igen. I och med denna lyckade läkarinsats har Tomatodlarna nu spelat 5 matcher utan en enda bestående skada och laget växer mot att vara ett lag att räkna med i Div.1