14
30
2

#4 Renata Guajillo – Groin Strain (MNG)
Säsongens andra match. Calientes var taggade--nästan övertaggade--efter seger i första matchen mot leksaksvampyrerna.

Trädfolket började sparka bollen och tjejerna avancerade målmedvetet upp i mitten av planen. Nyanställda catchern Patricia tog sig fram till målområdet och stod beredd att ta emot en passning halvvägs genom första halvlek. De brutala alverna ställde upp sig i ring runt en blitzer som blivit liggande på matchen efter en hård tackling, och fastän deras första mockasin i ansiktet på den blödande amazonen inte gav henne mer än näsblod vågade inte coachen vänta, utan beordrade ett försök att göra ett passningsmål, vilket lyckades trots att det var lite längre än han hade önskat.

Alverna var målmedvetna och tog sig upp längs ena sidlinjen för att göra ett kvitteringsmål när slutsignalen för första halvlek gick. Albert Asp, en orutinerad och något timid alvisk lineman blev så våldsamt tacklad av Catalina Habañero att hans liv inte gick att rädda, och hans sargade kropp fick bli släpad av planen av skränande goblins.

Andra halvlek såg alverna ta emot bollen och göra ett elegant mål efter bara tre rundor. En kravall bröt ut efter målet, kanske orsakad av de många alv-fansen som inte tvekade att visa sin belåtenhet med övertaget.

Amazonernas passare Mariangel misslyckades med att plocka upp bollen när hon hade chansen, och det öppnade upp en möjlighet för alverna att nappa åt sig den. Båda lagen kämpade i en tät klunga om att få tag på den hala skinntrasan, men trots ett numerärt överläge för Calientes och relativt finstämda försök att kedje-pusha in en av de förhatliga wardancersarna för att få bollen fri så ville det sig inte bättre än att en alvspelare lyckades slita åt sig bollen på uppstuds och springa iväg med den utom räckhåll för de bikiniklädda, hetlevrade spelarna från Calmare.

Matchen slutade 2-1 till Trädkramarna, och trots tjejernas bästa tänkbara försök att sätta en förgylld känga i ansiktet på en golvad wardancer som de omringade just innan matchen tog slut så lyckades han även där glida undan tillräckligt väl för att klara matchen utan bestående skador.