-
-
-
-
Förvånansvärt lite folk kom till denna första historiska final på nygatan. Rykten, spekuleringar, multipla matchtider osv antas ligga bakom de folkskygga läktarna men dom som kom fick se mästerlig underhållning. Singhs hade laddat sina nävar med ovanligt många extrapris skyltar inför matchen och man skickade under första halvlek i rask takt ut Stadig på Stadig till skadebåset och efter vissa problem för Pär-Albin å plocka upp bollen så kunde han sätta fart mot målområdet och matchens första mål. När så andra halvlek inleddes med ett numerärt överläge så sattet Singhs i klassisk anda hårt tryck på bollhållaren och lyckades tom för en kort stund erövra bollen. Det skulle dock visa sig att det inte var långvarigt och när Lars-Gunnar så missade att knuffa Kathrine fick dvärgarna det läge dom letat efter och kunde efter några fina blockar, dodgar och lite sprintande kvittera matchen. Med 3 korta turns kvar så satte då Singh in högsta växeln och forcerade sig snabbt fram på högerkanten. Stadigs sprang för allt deras korta ben förmådde men lyckades inte hinna fram med stort nog manskap i tid för att kunna sätta stop för Pär-Albin som lungt travade in med sin andra boll för kvällen.

Vi såg oxå ett ypperligt arbete av Moster Agda den här matchen som var ovanligt effektiv och alert fram tills det blev dags för henne att sova middag i början på andra halvlek, en sömn som hon inte vaknade ur förräns serfesten inleddes i närköpet med gratis folköl och varmkorv till folket.

Vi vill oxå passa på att tacka våra final motståndare för en mycket underhålland match samt alla våra andra motståndare under säsongen för en klart trevlig tillställning. Nu hoppas vi bara på att nästa säsong blir lika bra... :)

-
Det var mycket om och men med den här matchen, det strulade i organisationen runt om - men det är klart det var minsann också den första cupfinal som någonsin spelats på Nygatan. Mycket tack till Sighs alltid lika trevliga och hjälpsamme tränare som ordnade med datorproblem!

Hur som haver, matchen kom igång och stämningen var på topp. Vackert väder, mycket folk för att heja fram Stadigs och öven en del Singhs släktingar och lite löst folk (mest sådana som kommit för att man från närköpet lovat gratis dricka och godis - som för övrigt kastade en flaska i andra halvlek så att ytterligare en stadig spelare hamnde i skadebåset).

Första halvlek, Stadigs har avspark och ligger på defensiven, och förblir där större delen av halvleken. Å andra sidan behöver Singhs all tid de kan få för att flytta bollen över Stadigs planhalva, vilket de lyckas med mycket till följd av lite väl råa knuffar, Stadigs spelar större delen av halvleken i numerärt underläge och saknar folk för att kunna kontra. Singhs spelar boll, men matchen tar sig inte riktigt...

Andra halvlek - Stadigs ställer upp med decimerad styrka, men man är laddad. Man lycka också skicka två av Singhs till KO-båset, inklusive deras ganska tjuriga och något tjockskalliga Moster Agata. Stadigs uppvisar också lysande spel och publiken får under andra halvlek se mästerig blodsboll spelad av två vassa lag! Stadigs manövrerar ut Singhs briljant och kvitterar 1-1. Jubel!

Tyvärr lyckas man inte hålla ställningarna i hela tre rundor till, man har för kort om folk, fyra dvärgar har skadat sig så illa i sammandrabbningarna så att de inte kan fullfölja matchen, enligt bedömningar lär inte heller Cecilia kunna spela nästa match heller i ligan. Pär-Albin lyckas således springa in två TD för Singhs denna match, och det är bara att gratulera till en välförtjänt seger i denna historiska final!

Grattis Singh - tack för en god match...

Click on the charts to toggle relative statistics.